Projecten

SBP Development werkt samen met de drie O’s, Onderwijs, Ondernemers en Overheid aan de ontwikkeling van slimme toepassingen op basis van LoRa techniek. Deze ontwikkelingen worden vormgegeven met IOT-partners in Nederland.

De volgende concepten zijn ontwikkeld of in ontwikkeling.

  • Panoptis (2016)

panoptis

Veiligheidsoplossing voor goederen op opslagterreinen en bouwterreinen. Daarnaast wordt deze oplossing ingezet voor voorkoming van auto-inbraken en diefstal. De oplossing is full-service met veiligheidssensor gekoppeld aan het SBP- LoRa netwerk  en een online dashboard voor beheer en onderhoud.

De ontwikkeling is gerealiseerd met ondernemers en getest in een meldkamer. Het online dashboard is te bereiken via Panoptis.nl.

  • Checkspot (2016)

checkspot

Checkspot is een Lora-based kastje waarmee de klanttevredenheid gemeten kan worden. Realtime 24/7 naast het pinapparaat in een winkel. Daarnaast wordt checkspot ingezet in het facilitaire werkveld om knelpunten in het onderhoud en beheer op basis van customer-experience te voorkomen. Het online dashboard van checkspot is maatwerk per ondernemer. Meer informatie binnenkort op Checkspot.nl

  • SmartConcierge (in ontwikkeling)

SmartConcierge is een concept om het gebouwbeheer te optimaliseren. Binnen dit project wordt de bezetting van ruimtes en werkplekken gemeten, alsmede verlichting, Co2, geluid en elektraverbruik. De Smarconcierge is een project dat ontwikkeld wordt in opdracht van een facilitair bedrijf.

  • SmartBungalow (in ontwikkeling)

Als vervolg op de SmartConcierge hebben studenten van de HAN bijgedragen aan de realisatie van de SmartBungalow waar naast metingen op facilitair vlak ook de interactie met de bungalowgast centraal staat. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de Alexa, een voicerespons assistent die zorgt voor de interactie met de gast.

In 2017 zoeken wij enkele bungalowparken die mee willen werken aan een pilot.

Open Source

  • SmartParcs

smartparcsgoedjpg

SmartParcs is een concept dat gedragen wordt door ondernemersverenigingen en gemeenten om te komen tot slimme oplossingen op bedrijventerreinen in Nederland. Dit open-source concept maakt het voor iedereen mogelijk de meerwaarde uit IOT te halen en testen. Meer informatie over het SmartParcs concept kunt u vinden op de site.

  • LoRaMarket

loramarket

De marktplaats voor het laatste LoRa nieuws en LoRa oplossingen. De marktplaats voorziet in een overzicht van sensoren en oplossingen die in Nederland beschikbaar zijn. Voor Loramarket klik hier.